Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/ankyds/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 673
YDS Sıkça Sorulan Sorular | YDS Kursu

YDS Sıkça Sorulan Sorular


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ankyds/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) adayların hedef dildeki seviyelerini ölçmek için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılırken 2018 yılında Aralık ayının da eklenmesiyle birlikte yılda üç defaya çıkarılmıştır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’de adaylara tanınan süre 80 soru için 180 dakikadır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Bulgarca, İtalyanca, Farsça, Fransızca, Portekizce, Yunanca gibi dillerde yapılmaktadır. Bazı dillerde yılda 3 defa sınav gerçekleştirilirken, bazılarında yılda 2 defa, bazılarında ise yılda bir defa sınav yapılmaktadır. Hangi dilde hangi dönem sınav yapılacağına ilişkin bilgi almak için ÖSYM tarafından yayınlanan sınav kılavuzunu inceleyebilirsiniz. İngilizce dilinde her dönem sınav yapılmaktadır.

  • Kelime – Phrasal Verb Soruları
  • Tense – Preposition – Dilbilgisi Soruları
  • Cloze Test Soruları
  • Cümle Tamamlama Soruları
  • Çeviri Soruları
  • Paragraf Soruları
  • Diyalog Tamamlama Soruları
  • Yakın Anlamlı Cümle Soruları
  • Paragraf Tamamlama Soruları
  • Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümle Soruları

Sınavda sadece işaretlediğiniz doğru cevaplar üzerinden değerlendirilme yapılmakta olup, yanlışlar doğruları götürmemektedir. Her soru 1,25 puandır.

Sınava girecek olan adaylar başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilmektedir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(YDS) ücreti 2019 yılında 120 ₺’dir. Geç başvuru günü sınav ücreti ise 180 ₺’dir. Sınav ücreti başvuru yapıldıktan sonra, ÖSYM’nin sınav kılavuzunda belirttiği bankaların herhangi birine veya ÖSYM’nin resmi internet sitesinde e-İŞLEMLER’de bulunan Ödemeler bölümünden Kredi Kartı/Banka Kartı ile ödenebilmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Ankara Üniversitesinin sınav sorularını hazırlaması ve Anadolu Üniversitesinin sınav organizasyonunu gerçekleştirilmesi yoluyla yapılan yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. YÖKDİL sınavı Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında yapılmaktadır.

2019 İlkbahar döneminde yapılacak olan YÖKDİL sınavı İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde gerçekleştirilecektir.

YÖKDİL Sınavı aşağıda listelenmiş olan otuz ilde (toplam otuz beş sınav merkezinde) yapılmaktadır. Her aday yalnızca bir adet sınav merkezi için başvuruda bulunabilir.

YÖKDİL SINAV MERKEZLERİ

  1. Adana
  2. Ankara – 1 (Çankaya)
  3. Ankara – 2 (Yenimahalle)
  4. Antalya
  5. Aydın
  6. Bursa
  7. Çanakkale
  8. Çorum
  9. Denizli
  10. Diyarbakır
  11. Edirne
  12. Elazığ
  13. Erzurum
  14. Eskişehir
  15. Gaziantep
  16. Hatay
  17. İstanbul – 1 (Kadıköy/Maltepe/Ataşehir)
  18. İstanbul – 2 (Bakırköy/Bahçelievler)
  19. İstanbul – 3 (Beşiktaş/Sarıyer)
  20. İstanbul – 4 (Şişli/Beyoğlu)
  21. İstanbul – 5 (Fatih/Zeytinburnu/Esenler)
  22. İzmir
  23. Kars
  24. Kayseri
  25. Konya
  26. Malatya
  27. Mersin
  28. Muğla
  29. Sakarya
  30. Samsun
  31. Sivas
  32. Şanlıurfa
  33. Trabzon
  34. Van
  35. ​Zonguldak

YÖKDİL sınav ücreti 2019 yılı için 100 ₺’dir.

YÖKDİL Sınavı; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler olmak üzere 3 alanda yapılmaktadır.

Sınavda adaylara toplam 80 soru sorulmaktadır. Her soru 1,25 puan değerindedir. Sınavda yalnızca doğru cevaplar değerlendirilecek olup, yanlış cevaplar doğruyu götürmemektedir.

YÖKDİL sınavı Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri olmak üzere 3 alanda yapılmaktadır. Bu 3 alanında sınav zorluk seviyeleri birbirine eşdeğerdir. Adaylar hangi alandan sınava gireceklerine kendileri karar verebilir.